KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMUNDAN KARAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

16 Mart 2021 tarihli 31425 sayılı Resmi Gazete’de Kişisel Verileri Koruma Kurumundan Veri Sorumluları siciline kayıt tarihinin uzatılması hakkından karar yayımlandı. 

Ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle Veri Sorumluları Siciline kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmesinin aksamasına yol açtı. Bu sebeple Sicile kayıt sürelerinin uzatılmasına ilişkin pek çok veri sorumlusu veya bunların bağlı olduğu üst kuruluşlar ile kamu kurumlarından bazıları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından  Kuruma ulaştırılan  talepler sonucunda sicile kayıt süresinin uzatılmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının  veri sorumlularının Sicile kayıt yapmaları için belirlenen süre 31.12.2021 tarihine kadar uzatıldı.

Yıllık 50'den çok çalışan sayısı bulunan veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL'den fazla olan tüzel kişi ve gerçek kişi veri sorumluları ile Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü gerçekleştirmesi için belirlenen sürenin 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi. 

Yıllık 50'den az  çalışan bulunduran ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL'den az olup temel faaliyet alanı özel nitelikli kişisel veri işleme olan tüzel ve gerçek kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü tamamlamak için belirlenen süre ise 31.12.2021 tarihine kadar uzatıldı.

Telefon Et
Mail At
haber_detay